17:00

ISUN

Referat: Funbo IF - ISUN

Efter att ha mött två lag från lägre divisioner skulle det första av två test mot lag från samma division visa sig vara en något tuffare uppgift för vargarna från Funbo. Laget ställdes mot IS Uppsala Norra (ISUN) som gjorde sin matchdebut för säsongen.

76 stycken hade tagit sig till Vargspåret för att se Funbo premiärspela på hemmaplan denna säsong. Det märktes givetvis att det skiljer en del mellan division 7-8 och divisions 6 när spelet väl drog igång. En ganska krampaktig inledning från bägge lagen bortsätt från ett Wallsten-läge efter 4 minuter som dessvärre slutade med att bollen placerades utanför. Utöver det var det Eric Lennerman som på hörna var nära att knoppa in 1-0 efter 11 minuter.

Matchens första mål skulle dröja till den 30:e minuten då Victor Ileklint tagit sig fram från sin högerbacksplats och slagit ett perfekt avvärjt inlägg som Lukas Wallsten mötte med pannan och kunde nicka in 1-0 förbi en utrusande målvakt.
I matchminut 42 borde Wallsten ha utökat Funbos ledning när han rann igenom backlinjen och rundade målvakten och lobbade mot mål men dessvärre för hans och lagets del landade den bakom målet. 1-0 stod sig halvleken ut.

Till den andra halvleken gjorde Funbo några byten och det fick fart på målproduktionen. Innan inhopparna kom med i målprotokollet hann firma Ileklint-Wallsten med att snickra ihop ytterligare ett anfall som avslutades på samma sätt som i första halvlek. Ileklint med ett inlägg och Wallsten var där med skallen och kunde göra 2-0 i den 61:a minuten.

Matchens delikatess stod Elis Wiggins och Gustaf Ljung kombinerade ihop ett anfall som slutade med ett inlägg från Wiggins snett inåt bakåt och möttes på volley av Ljung. Bollen smet strax utanför det högra krysset. Det förtjänade verkligen ett bättre öde. Ett par minuter senare (72) dödade inhopparen Andreas Lugnet matchen med sitt 3-0 mål serverad av en annan inhoppare (William Mård). I den 89:e minuten fastställde sedan Max Hjotzén slutresultatet till 4-0 då Lugnet återigen hade ett finger med i spelet och kunde rulla in matchens sista mål.

En tredje raka nolla bakåt för Funbo och totalt 20-0 i målskillnad inför den sista träningsmatchen som spelas på söndag kl 14.00 på Vargspåret. Motståndet står SK Iron (div 6) för.